RS Jiwa Daerah Sei Bangkong

This psychiatric hospital is one of the health establishments of the province of West Kalimantan. The hospital is situated on Jalan Alianyang no. 01 at Pontianak. It used to be a so-called Psychiatrisch Vepleeghuis with the name Sei Bangkong Mental Hospital. The hospital is classified as a category B hospital (reg.code: 6171044) and has got a bedcapacity of 123 beds.

From the website of the hospital the following short history was recorded: (Google translated and abbreviated):

Profiel van RSJD Sungai Bangkong, provincie West Kalimantan

Adres en gebied
Het psychiatrisch ziekenhuis van de regio Bangkong River, provincie West Kalimantan, bevindt zich op Jalan Alianyang nr. 01, Kelurahan Sui Bangkong, Kec. Pontianak Kota, Pontianak City beslaat een oppervlakte van 10.125 m2, met een bouwoppervlakte van 7.625 m2, evenals andere infrastructuur: 768 m2.

Geschiedenis van het psychiatrisch ziekenhuis in de regio Bangkong, in de provincie West Kalimantan
Het Bangkong River Region Mental Hospital werd in 1939 opgericht onder de naam Sei Bangkong Mental Hospital. Het verpleeghuis is een erfenis uit de koloniale periode. Bij de ontwikkeling ervan door de minister van Volksgezondheid Decreet nr. RI. 135 / MENKES / SK / IV / 1978 aangewezen als Geestelijk Ziekenhuis van Pontianak van het type A. Geestelijke gezondheidsdiensten die voorheen Costodial van aard waren, namelijk gesloten isolatie en alleen in het ziekenhuis werden uitgevoerd, hebben zich ontwikkeld tot diensten die medisch-psycho-sociaal, niet-isolatief en open zijn. , die uitgebreid intramurale en extramurale diensten voor klinische en openbare gezondheidsdiensten omvat.


Als gevolg van de decentralisatie en het regionale autonomiebeleid dat verwijst naar wet nr. 22 van 1999 betreffende regionale overheid en wet nr. 25 van 1999 betreffende het financiële evenwicht tussen de centrale en regionale overheid, werd de SK uitgegeven. Nee. 1732 / Menkes-Kesos / 2000, dat het psychiatrisch ziekenhuis van Pontianak werd overgedragen aan het stadsbestuur van Pontianak. In 2001 werd echter een herziening doorgevoerd in de institutionele inrichting van de technische uitvoeringseenheid op basis van decreet nr. 196 / Menkes-Kesos / III / 2001 Het psychiatrisch ziekenhuis van Pontianak werd overgedragen aan de provinciale regering van West-Kalimantan.

Op basis van het besluit van de gouverneur van West-Kalimantan nr. 215 van 2002 betreffende de organisatiestructuur en werkprocedure van het psychiatrisch ziekenhuis van Pontianak, werd een wijziging in de organisatiestructuur van het psychiatrisch ziekenhuis van Pontianak vastgesteld als een technische uitvoeringseenheid van de provinciale overheid op het niveau van het agentschap, en geleid door een directeur. Deze verandering elimineert tegelijkertijd het woord ziel dat al meer dan 60 jaar draagt. Hoewel het functioneel nog steeds diensten voor geestelijke gezondheidszorg biedt.

Met de implementatie van regionale autonomie, de provinciale regering van Kalim
Icoon voor Geverifieerd door de community